“Het gaat op de yogamat niet om lenigheid of kracht, maar om het verkrijgen van vaardigheden die je kunt gebruiken in het dagelijks leven.”

Hi! Mijn naam is Anniek Gelissen. Ik ben yoga docente, gespecialiseerd in yin yoga en restorative yoga. Mijn lessen zijn zacht, langzaam en meditatief, als tegenhanger van ons drukke bestaan. Mezelf toestaan alles iets rustiger aan te doen heeft mijn leven enorm verrijkt op fysiek en mentaal vlak. Ik geloof in de helende kracht van yoga en meditatie en zorg graag voor een veilige omgeving zodat ook jij dit voor jezelf kunt onderzoeken.

Eigenlijk is het mijn ultieme missie om de wereld te verbeteren. Dat is een heel groot doel, I know… En daarom maak ik het klein. We zijn tegenwoordig erg gehaast en gestrest en onze leefwereld draait alleen maar om ‘meer, veel en perfect’. Dit creëert een disbalans en we drijven af van de connectie met onszelf en anderen, die connectie die het leven juist waardevol maakt. Ik geloof daarom in ‘minder, weinig en imperfect’, zodat we weer iets meer in contact komen te staan met onszelf. Door middel van yoga en meditatie help ik je balans en rust te vinden, zodat je kracht voelt om door te gaan en meer tijd en liefde hebt voor jezelf en de meest belangrijke mensen in je leven. Zo maken we de wereld mooier.

“Ook als je momenteel door een periode gaat van veel stress, pijn of intense emoties, begeleid ik je graag om de spanningen in je lichaam en geest tot rust te brengen, zodat je kan helen en weer dichter bij jezelf komt te staan.”

Mijn verhaal

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wereldfilosofieën, andere culturen, mensen en verhalen. Mijn visie op wat belangrijk is in het leven, verschilde meestal erg van dat wat er in onze westerse maatschappij belangrijk wordt geacht. In september 2013 overleed mijn moeder zeer onverwachts en brak er een verdrietige, moeilijke tijd aan. Ik ging door een donkere periode en begreep niet zo goed waarom het leven zo’n pijn kon doen. Toch bleef ik altijd een lichtje zien in dit donker en ik merkte dat dit lichtje vaak wat sterker werd tijdens en na het beoefenen van yoga. Sindsdien ben ik me meer gaan verdiepen in yoga en bewandel ik het yogapad. Ik weet en ik voel dat het me dagelijks helpt met volle kracht in het leven te staan. Graag help ik je hetzelfde te voelen.

Pre Teacher Training, 50h

Johan Noorloos, De Nieuwe Yogaschool, online

Yin Yoga Teacher Training, 200h

Johan Noorloos, De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Yoga and Mental Health, 50h

Anneke Sips, Network Yoga Therapy Academy, Portugal

Restorative yoga and mindfulness, 50H

Alison Melvin, De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Schrijf je in als je graag maandelijkse inspiratie ontvangt voor een rustiger, minder stressvol en meer authentiek leven.