“Slowing down is the same thing as waking up” - Judith Hanson Lasater

ontspanningscoach

Hoi! Mijn naam is Anniek Gelissen. Ik ben yogacoach, gespecialiseerd in het omgaan met intense stress en emoties. Ik werk met zachte (yoga)bewegingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulnessoefeningen om te leren omgaan met deze stress en emoties. 

Ik geloof en weet namelijk dat dit stressklachten kan verminderen. Je innerlijke kracht, zelfvertrouwen en zelfcompassie zal toenemen. Waar jouw stressklachten hun oorzaak hebben maakt niets uit. Graag help ik jou om je te begeleiden in het oefenen hiermee. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om die rust, stilte en ontspanning bij jezelf of thuis te kunnen vinden. Soms heb je daar wat extra hulp bij nodig. De balans bewaren in drukte en alles wat je moet doen, terwijl je overweldigd bent, is niet gemakkelijk. Ik help je met een persoonlijk self-care plan om de kracht te voelen jezelf staande te houden in stressvolle situaties. Het vertrouwen te voelen dat je dit aankan, nu en in de toekomst. Het laten gaan van angst en controle, om meer tijd en liefde te hebben voor jezelf en de meest belangrijke mensen in je leven. 

Je leest hieronder meer over mijn persoonlijke verhaal. 

“Sometimes the cure for restlessness is rest”

Mijn verhaal

27 september 2013 is een zwarte bladzijde in mijn levensboek. Dat is de dag dat mijn moeder er ineens niet meer was. Nog nooit had ik stilgestaan bij het idee dat het mogelijk was dat zij zou overlijden. Misschien had ik nog wel nooit echt stilgestaan bij de dood. Niet op deze manier. (Lees hier het hele verhaal).

“Losing my mother wasn’t just a fact about me. It was the core of my identity, my very state of being”. – Hope Edelman in Motherless Daughters.

De plotselinge dood van mijn moeder is nu verweven met mijn identiteit. En waar het me eerst tegenhield, omdat ik vanwege pijn en emotie niet vooruit kon, geeft het me nu meestal kracht om door te gaan en ten volste te staan voor wie ik ben!

Hoe stress mijn leven in kwam.

Nu, na al die jaren merk ik dat stress een rode draad is door dit alles. In de tijd nadat mijn moeder overleden was, gaf het verdriet en het rouwen mij zoveel stress dat mijn lichaam er letterlijk pijn van deed. Tegelijkertijd voelde ik de druk van de maatschappij om door te gaan. Alles en iedereen, het leven, ging maar door en door. Ruimte voor stilstaan en rust leek er niet te zijn, terwijl ik daar juist zo behoefte aan had. Dat gaf extra stress en daarin voelde in me soms eenzaam. Dat moest toch anders kunnen?

Therapie voor traumatische rouw, maar vooral de dingen die ik leerde over mezelf in de yogalessen die ik volgde, hebben me in deze lange periode geholpen. Tijdens hele rustige yogalessen kon ik eindelijk die tijd nemen om te rusten en stil te staan bij de lichamelijke en emotionele pijn die ik voelde. Ik kon niet ontkennen dat het licht aan het eind van die donkere tunnel altijd sterker was na het beoefenen van yoga. Daarom ging ik ermee door en volgde ik meerdere opleidingen tot yogadocent.

Stress is waar ik, na het volgen van die opleidingen en die harde levenservaring, verstand van heb. Daarom is het mijn missie om jou te helpen rust, stilte en ontspanning te integreren in je leven, zodat je lichaam kan herstellen wanneer het nodig is en je voelt dat je een balans in je leven creëert die voor jou werkt, zodat je te allen tijde met stress kunt omgaan wanneer het zich aandient. En dat allemaal op een manier die bij jou past.
Rest, restore, rebalance.

Pre Teacher Training, 50h

Johan Noorloos, De Nieuwe Yogaschool, online

Yin Yoga Teacher Training, 200h

Johan Noorloos, De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Yoga and Mental Health, 50h

Anneke Sips, Network Yoga Therapy Academy, Portugal

Restorative yoga and mindfulness, 50H

Alison Melvin, De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Schrijf je in als je graag maandelijkse inspiratie ontvangt voor een rustiger, minder stressvol en meer authentiek leven.